keskiviikko 8. elokuuta 2012

Paholaisenhillo

Reilu 1 kg tomaatteja
3-4 punaista paprikaa (2 tavallista ja 2 suippo paprikaa
4 sipulia (2 tavallista ja 2 punasipulia)
3 ykskyntistä valkosipulia
chiliä maun mukaan, kaupan "perus" chiliä laittaisin varmaan ainakin 5-6 kappaletta, ehkä. (15-20 sormenpäänkokoista omaa kasvattia)
1 prk ananasmurskaa
n. 5 dl vettä
3/4 dl etikka (hunajaetikkaa)
2/3 pakettia hillo-marmeladisokeria

(sulkeissa on ne mitä minä käytin)

2tl suolaa
2tl pippuria
2tl oregana
1tl timjamia

Ensiksi kalttasin tomaateista kuoret pois. Sitten pilkoin kaiken pieniksi palasiksi (huom. chileissä saa olla myös siemenet mukana).

Kuullota pannulla sipulit pehmeiksi. Lisää chilit, valkosipuli ja kuullota myös niitä pieni hetki. Sitten paprikat ja noin desi vettä, keitä niin kauan että vesi imeytyy. Lisää tomaatit, ananasmuskan ja mausteet. Keittelin niitä reilun puolituntia, niin että kaikki oli ihan pehmeitä. (Vettä voi lisätä tarpeen vaatiessa, jos tuntuu että palaa kiinni, riippuen tuleeko tomaateista paljon nestettä.) Lisäsin vielä noin 4 dl vettä joukkoon mukaan, keitin 5min. Sitten etikka ja hillo-marmeladisokeri, ja keittelin vielä sen 10min. Tadaa! Purkita kuumana, kuumiin steriloituihin purkkeihin niin säilyy hyvin.

Eli mitä pitää muistaa.
-leikkaa kaikki pieniksi paloiksi
-chilien kanssa muistaa varoa tarpeeksi, helpointa on leikata kertakäyttökäsineet kädessä ja pestä heti kunnolla työvälineet.
-mausteita voi laittaa ihan oman maun mukaan, yllä olevat on ne mistä minä pidän
-keitä kaikki kunnolla pehmeiksi

Reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan, joku tykkää kun on paljon valkosipulia, joku taas jättää sen pois. Erilaisia sipuleita voi laittaa, erilaisia paprikoita, puhumattakaan chileistä. Mutta chilien kanssa kannattaa olla aika runsaskätinen. Vettä voi olla että joutuu lisäämään vielä enemmänkin, itse lisäilin vielä jälkeenpäinkin hieman, tuli niin tuhtia (paksua) tavaraa. Ja tästä määrästähän tulee noin 1,5-2litraa, riippuen keittäjästä :)

nammm :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti